Monitoring zaměstnanců a jejich osobní údaje

  • Mgr. Veronika Odrobinová Mgr. Veronika Odrobinová
Sleva 10%
Při objednání 2 a více účastníků
  • HR a personalistika
  • Právo

Na semináři prakticky a na konkrétních případech srozumitelně vysvětlíme, jak je možné legálně monitorovat zaměstnance a jak lze zpracovávat jejich osobní údaje Vše bude ilustrováno na příkladech soudních rozhodnutí z praxe. Seznámíme vás se správnou praxí a s tím, čemu je lépe se vyhnout.

Cíl semináře

Účastníci se naučí, jakým způsobem je možné zaměstnance kontrolovat a monitorovat a jaké prostředky jsou již nezákonné. Výklad pokryje oblast od osobních prohlídek přes sledování elektronické pošty a aktivit na internetu, GPS a kamery až po biometrické systémy. Budeme se zabývat zpracováním osobních údajů zaměstnanců (GDPR), včetně jejich sdílení se společnostmi z koncernu a právy a povinnostmi s tím související. Osvětlíme Vám aktuální praxi a názory Úřadu pro ochranu osobních údajů a Sboru pro ochranu osobních údajů a sankce, které Vám hrozí při porušování povinností.
Na praktických případech bude předvedeno rovněž nejčastější pochybení zaměstnavatelů v této oblasti.

Komu je seminář určen

Zástupcům jak soukromého, tak veřejného sektoru, zejména vedoucím zaměstnancům, právníkům, personalistům a interním auditorům

Program

Polodenní seminář 9:00 - 13:30 hod

  • proč kontrolovat zaměstnance
  • právní rámec
  • osobnostní práva zaměstnanců
  • ochrana osobních údajů (GDPR)
  • osobní prohlídky zaměstnanců
  • prohlídky pracovních míst, šaten a jiných podobných prostor
  • kontrola na alkohol a drogy
  • odposlech a záznamy telefonů
  • nahrávání zaměstnanců
  • kontrola korespondence zaměstnanců (dopisy, emaily)
  • aktivity zaměstnanců na internetu
  • sociální sítě
  • GPS a lokátory
  • kamerové systémy
  • diskuze a zodpovězení dotazů.

Další informace

Každý účastník kurzu obdrží CERTIFIKÁT o jeho absolvování, který může využít ve svém CV v části o doplňkovém odborném vzdělávání.
V ceně semináře je zahrnuta dopolední kávová přestávka.

Mgr. Veronika Odrobinová

Mgr. Veronika Odrobinová

je partnerkou advokátní kanceláře Dvořák Hager & Partners od roku 2013. Vedle své advokátní praxe se Veronika Odrobinová věnuje i publikační činnosti – je spoluautorkou „Velké knihy smluvních vzorů" nakladatelství C. H. Beck a dále pravidelně publikuje odborné články. Veronika je místopředsedkyní představenstva Czech Employment Lawyers Association, členkou Kolegia expertů Asociace pro rozvoj kolektivního vyjednávání a pracovních vztahů a European Employment Lawyers Association.

Út 19.3.2019

Three Crowns Hotel****

Elegantní a přesto neformální Hotel U tří korunek naleznete v klidném zákoutí autentické čtvrti Žižkov v širším centru Prahy. Žižkov je místem pulzujícího kosmopolitního života, s množstvím barů, restaurací, klubů a kulturních scén. Pro jeho opravdovost, dochované živoucí tradice a osobitou atmosféru, připomínající zlatá 20-30 léta minulého století, je Žižkov vyhledávaným místem setkání mladých lidí a umělců a místo konání četných festivalů, happeningů, oslav, Open-air kulturních a hudebních akcí. Centrum města a veškeré turistické atrakce jsou jednoduše dostupné tramvají nebo autobusem nebo autem. Centrum Prahy je vzdálené necelých 10 minut jízdy nebo 15 minut procházkou malebnými historickými ulicemi města. Přátelský a školený personál je našim hostům připraven asistovat ve všech ohledech a být nápomocný radami a tipy na události a program pobytu v Praze.

Praha 3, Cimburkova 28

Z hlavního nádraží: tramvaje 5, 9 nebo 26 - dvě zastávky do stanice Lipanská, pak 300 metrů zpět a doprava dolů Cimburkovou ulicí;
Z nádraží Holešovice: metrem C do stanice Hlavní nádraží, pak tramvají 5, 9 nebo 26 do stanice Lipanská, pak 300 metrů zpět a doprava dolů Cimburkovou ulicí.
Ze stanice metra Florenc: Autobusem č. 133, 175 nebo 207 na zastávku Tachovské náměstí. Dále pěšky zpět cca 50 metrů a odbočit do první ulice vlevo.
PARKOVÁNÍ: hotelové garáže jsou k dispozici účastníkům semináře za poplatek 200 Kč /den (omezená kapacita - parkování je možné pouze po předchozí rezervaci na e-mailu info@eduzone.cz minimálně 24 hodin před konáním semináře), případně je možné parkování na placených zónách v okolí hotelu. PARKOVÁNÍ V HOTELOVÉ GARÁŽI NENÍ VHODNÉ PRO VĚTŠÍ VOZIDLA jako např. SUV, dodávky apod.