Business Etiketa pro asistentky manažerů

  • Doc. Mgr. Eva Bobková Doc. Mgr. Eva Bobková
Sleva 10%
Při objednání 2 a více účastníků
V současné době neexistují žádné termíny
  • Management

Většina lidí nás neposuzuje podle toho, jací jsme. Ale podle toho, jakým dojmem na ně působíme. Zvládání etikety – ať společenské nebo pracovní – může tento dojem významnou měrou ovlivnit. To, jak ovládáme etiketu, může tedy významnou měrou ovlivnit naše společenské i pracovní úspěchy či neúspěchy.

Cíl semináře

Účastníci kurzu se po krátkém teoretickém úvodu seznámí formou praktického nácviku s rozdíly ve využívání etikety v pracovním a společenském prostředí. Získají přehled o způsobu uvítání návštěv (společenských i pracovních) v různých situacích, o tom jak jim vyjádřit pomocí etikety úctu a uznání a jak s nimi navázat základní kontakt.  Naučí se podávat drobné občerstvení a pracovat s vizitkami. S tím úzce souvisí využívání dress codu na různých stupních formálnosti – podle situace a prostředí. Získají přehled o různých typech pozvání a reakcích na ně, různých typech společenských akcí a přiměřeném chování na nich. Také si vyzkouší základní situace při stolování a organizaci těchto setkání.

Komu je seminář určen

Seminář je určen pro kohokoliv, v jehož pracovní náplni je setkávání a komunikace s lidmi. A to jakéhokoli věku a postavení. S nadřízenými, podřízenými, návštěvami či partnery na pracovních či společenských setkáních.

Program

Celodenní seminář 9:00 - 15:30 hod

  • Krátký přehled dějin etikety
  • Rozdíl mezi pracovní a společenskou etiketou
  • Uvítání návštěvy v různých prostředích
  • Pozdrav, podávání ruky – rozdíly z hlediska destinací
  • Etiketa v různých typech prostoru (na letišti, na ulici, v divadle, na pracovišti, ve vlaku, atd.)
  • Základní zdvořilostní komunikace (obsah a forma)
  • Vizitky a pravidla používání a předávání
  • Servírování drobného občerstvení
  • Dress code (pracovní i společenských v různé míře formálnosti)
  • Pozvánky a organizace pracovních a společenských setkání
  • Zasedací pořádek a základy stolování

Další informace

Každý účastník kurzu obdrží CERTIFIKÁT o jeho absolvování, který může využít ve svém CV v části o doplňkovém odborném vzdělávání.
V ceně semináře je zahrnuta dopolední kávová přestávka, oběd o 2 chodech a odpolední kávová přestávka.

Doc. Mgr. Eva Bobková

Doc. Mgr. Eva Bobková

Eva Bobková je původním povoláním střihačka celovečerních filmů. Po rozpuštění Filmového studia Barrandov pracovala jako šéfredaktorka časopisu Dívka a posléze jako ředitelka vydavatelství Quatro Plus, kde se také setkala s bývalým vedoucím protokolu Ministerstva zahraničí Doc. JUDr. Dobromilem Ječným, který ji nadchl pro etiketu. V současné době učí na Filmové akademii Miroslava Ondříčka v Písku a na PEF ČZU v Praze.